WAT IS

My Name is Tom

De eerste editie

Overal in onze maatschappij komen we de Engels tegen en daarom is het belangrijk om de Engelse taal op een natuurlijke en geleidelijke manier te leren. My name is Tom is een moderne methode voor het leren van Engels en biedt vanaf 2014 een volledig doorgaande leerlijn van Engels voor de basisschool van groep 1 t/m 8.

My name is Tom legt al vroeg een basis. Door in de extra taalgevoelige periode van een kind (0-7 jaar) spelenderwijs de natuurlijke taalverwerving te stimuleren hebben kinderen veel minder moeite met Engels in de hogere groepen.

Tom voor de basisschool

Benieuwd naar de tweede editie van Tom?

Op moment zijn we bezig met de ontwikkeling van de tweede editie van Tom. Nieuwgierig? Klik op de knop hieronder!

Engels is als taal bijna niet meer weg te denken

Overal in onze maatschappij komen we Engels tegen en daarom is het belangrijk om Engels taal op een natuurlijke en geleidelijke manier te leren. My name is Tom is een moderne methode voor het leren van Engels en biedt vanaf 2014 een volledig doorgaande leerlijn van groep 1 t/m 8.

My name is Tom legt al vroeg een basis. Door in de extra taalgevoelige periode van een kind (0-7 jaar) spelenderwijs de natuurlijke taalverwerving te stimuleren hebben kinderen veel minder moeite met Engels in de hogere groepen.

Multimediaal programma

My name is Tom biedt een uitdagend pakket online en offline lesmaterialen. Van eenvoudige prentenboeken met liedjes cd tot en met een online leer- en spelomgeving. De combinatie van verschillende foliomaterialen en digitale mogelijkheden biedt een afwisselend en boeiend pakket waarbij het kind mee wordt genomen in de avonturen van Tom. Voor de leerkrachten zijn er uitstekende handleidingen, die heldere informatie verschaffen over hoe de materialen kunnen worden ingezet. Doordat alle Engelse teksten zijn uitgeschreven, wordt de leerkracht volledig betrokken bij de les.

Het niveau: aansluiting op de middelbare school

Engels is niet meer uit onze samenleving weg te denken. Daarom is het eindniveau van My name is Tom stevig: Anglia – Elementary, Cito – A2. Bij de ontwikkeling van My name is Tom is gekeken naar het gebruik van de niveaus bij Anglia. Deze zijn nauw gelieerd aan het Europese Referentie Kader (ERK).

In My name is Tom 1-4 wordt gewerkt tot en met het niveau Junior; My name is Tom 5-8 start met minimaal Primary en gaat door tot maximaal Elementary (A2). Vertaald naar het ERK betekent dit dat leerlingen die My name is Tom 5-8 hebben doorlopen, een goede aansluiting op het Engelse taalonderwijs op de middelbare school hebben.

Brochure

My name is Tom legt al vroeg een basis. Door in de extra taalgevoelige periode van een kind (0-7 jaar) spelenderwijs de natuurlijke taalverwerving te stimuleren hebben kinderen veel minder moeite met Engels in de hogere groepen.

Simultane taalverwerking

Kinderen pikken heel gemakkelijk meerdere talen tegelijkertijd op. De taalgevoelige periode van een kind ligt gemiddeld tussen 0 en 7 jaar. Kinderen zijn dan extra gevoelig voor klank en pikken woorden en grammaticale structuren van een tweede taal snel op. Dat noemen we ‘simultane taalverwerving’. Dit stimuleert de spraak- en taalontwikkeling, op voorwaarde dat het op de juiste manier wordt aangeboden.

Zowel voor thuis als op school

Het productaanbod van My name is Tom is voor een deel gelijk aan dat op school. De prentenboeken met luister- en spelletjes Cd’s zijn prima geschikt voor zowel thuis als op school. De prachtige tekeningen van Dagmar Stam en de door native speakers ingesproken teksten vertellen het verhaal van de kleine Tom, die spelenderwijs de wereld om hem heen ontdekt. Of laat uw kind in de online omgeving spelletjes doen of met de interactieve praatplaten spelen. Engels leren was nog nooit zo leuk!

Tom's suitcase

Tom’s suitcase is een aanvullend activiteitenpakket dat aansluit bij de methode Engels My name is Tom voor groep 1 t/m 4. Tom’s suitcase biedt speelactiviteiten, knutselideeën en zelfs kinderfeestjes in het Engels! Want Engels leren is een feest voor iedereen!

De hoofdthema’s die in Tom’s suitcase aan de orde komen zijn net als bij de methode: My family, My house, My school en My birthday. De koffer kan gebruikt worden om spullen die bij het thema horen in op te bergen. De reis kan beginnen! Meer weten over Tom’s suitcase? Klik hier!

My name is Tom (versneld) invoeren

MNIT1 = My name is Tom, part 1 (onderbouw), niveau Junior
MNIT2 = My name is Tom, part 2 (bovenbouw), 5 (Primary), 6 (Primary), 7 (Preliminary), 8 (Elementary)
Tweede instapmoment MNIT1 (afgekort TI)

N.b. Niveaus Anglia is gelieerd aan: Common European Framework of References. Kijk voor meer informatie op: www.erk.nl of download hier het overzicht.

Omdat het eindniveau van My name is Tom pittig is (Anglia Elementary, Cito A2), is het van belang om tijdig te beginnen met de invoering van de methode. Het liefst natuurlijk al in de onderbouw. My name is Tom 1 t/m 4 legt een solide basis voor het Engels leren, maar ook in groep 5 en 6 kan nog prima met My name is Tom begonnen worden, hoewel dit natuurlijk wel pittiger is.

Om die reden adviseren we om het onderstaande invoerschema te hanteren. U kunt zien dat voor groepen 7 en 8 die niet met My name is Tom 1-4 hebben gewerkt wordt geadviseerd om te starten met My name is Tom 6 of My name is Tom 5 (in groep 7). Vervolgens loopt u langzaam in, zodat het eindniveau alsnog wordt gehaald. U dekt daarmee de kerndoelen, haalt een prima aansluitniveau voor het voortgezet onderwijs en u heeft een methode voor de hele school. In alle gevallen is het dus zaak om op tijd te beginnen.

Zichtzending en Proeflicentie

Bent u nieuwsgierig geworden naar Mijn Hoor Het Woord? U kunt bij ons gratis en vrijblijvend schoolmethodes uitproberen. Om met eigen ogen onze methoden en producten te ervaren kunt u hier een voorproefje bekijken of geheel vrijblijvend een zichtzending aanvragen. Daarnaast staan onze productspecialisten voor u klaar om u van een passende presentatie met advies op maat te voorzien. U kunt voor een periode van 3 maanden een zichtzending bij ons aanvragen. In een zichtzending vindt u een weergave van deze methode qua inhoud, vormgeving en materiaal. Binnen 5 werkdagen na ontvangst kunt u het pakket in huis verwachten. Mocht u graag nog wat langer gebruik willen maken van het zichtpakket? Dat is geen probleem, meld het bij uw accountmanager.

Contact

Meer weten over de methode

Hulp bij de methode?

Helpdesk

Werk je met deze methode en heb je hulp nodig? Je kunt ons bellen of mailen.

Algemene informatie

Klantenservice

Bestellen, leveren en retourneren.
Antwoorden op je vragen over bestellen

Bestel via uw schoolleverancier

Voor het bestellen van de methode kunt u terecht bij een van deze schoolleveranciers
Heutink logo
reinderslogo
derolfgroep