BAS IN DE KLAS

School Basis

De digitale en interactieve lesmethode voor peuters en kleuters

Bas in de klas – Basis biedt tools voor voorbereidend taal en rekenen en alle ontwikkelingsgebieden voor het jonge kind (peuters en kleuters).
Deze licentie Bas in de klas – School basis biedt digibordsoftware met daarin verschillende interactieve praatplaten en een breed scala aan spelletjes op diverse niveaus. Met een leerlingvolgsysteem kunnen de spelletjes worden klaargezet en worden de resultaten bijgehouden.

De belangrijkste kenmerken van Bas in de klas:

 • Compleet programma voorbereiding taal en rekenen
 • Digitaal en interactief met een leerlingvolgsysteem
 • Bewezen programmagerichte VVE-methode (al 25 jaar)
 • NJI-erkend
 • Bevat ook lessen burgerschap, sociale vaardigheden en wetenschap & techniek

Inhoud van de licentie

 • Digitale en interactieve praatplaten voor op het digibord
 • Taalspelletjes op verschillende niveaus met leerlingvolgsysteem
 • Rekenspelletjes op verschillende niveaus met leerlingvolgsysteem

Interactieve praatplaten

Met de praatplaten van Bas in de Klas kunnen de leerlingen op een leuke manier kennismaken met het leven op bijvoorbeeld de boerderij, het station en de camping. Door middel van deze platen leren leerlingen objecten herkennen die ook in het dagelijks leven voorkomen. Door middel van de zaklampfunctie kan gemakkelijk een gedeelte van de praatplaat worden weergeven, waardoor de aandacht van de leerling alleen op dat stukje is gericht. Achter elke praatplaat verschuilt zich ook een kleurplaat. Door het druppelicoontje activeert de kleurplaat en kan deze worden ingekleurd. De praatplaten kunnen met de printfunctie geprint worden.

Reken- en taalspelletjes voor groep 1 en 2

Voor de kinderen uit groep 1 en 2 zijn er reken- en taalspelletjes om op de tablet en op de computer te spelen. Reken- en taalspelletjes kunnen met het leerlingvolgsysteem per leerling worden klaargezet en het niveau kan worden aangepast. De resultaten worden opgeslagen en bijgehouden. Ook ideaal om thuis te spelen op de tablet of computer.

Extra materiaal om aan te schaffen: Bas prentenboeken, handleidingen en voorleesboekjes

Er zijn drie didactische handleidingen bij de prentenboeken:

 • Ik ben Bas
 • Bas, ga je mee?
 • Bas, waar ga je heen?

Bij elke plaat in het prentenboek is een verhaal om voor te lezen, vragen bij het verhaal en de plaat, taalspelletjes en liedjes. Hierdoor heeft dit prentenboek een speels, educatief karakter.

De voorleesboekjes van Bas komen uit de serie Karaktervorming en Gezondheid. Elke serie bestaat uit vijf boekjes.  De vrolijke illustraties zijn gemaakt door Marjolein Hund. Liesbeth van Binsbergen schreef de grappige teksten met voor kinderen herkenbare situaties.

Fysieke materialen bij Bas in de klas

Bij Bas in de klas is er een combinatie van digitaal en folio. In de lessen wordt verwezen naar prentenboeken en voorleesboekjes van Bas. Binnen het digitale platform is er lesmateriaal om te printen, zoals de woordenschatkaarten en de werkbladen. In de kringgesprekken kan er gebruik gemaakt worden van de Bas-pop. Iedere les is uitvoerig omschreven en daarom vinden leerkrachten het zo fijn om met Bas te werken. Ook zijn er sinds kort nieuwe Bas-dagritmekaarten met frisse illustraties van Marjolein Hund. Deze kun je bestellen bij de schoolleverancier.

ZICHTZENDING EN PROEFLICENTIE

Probeer Bas in de klas

Geen zorgen, de demo stopt automatisch en er zijn geen kosten aan verbonden.

Contact

Meer weten over de methode

Hulp bij de methode?

Helpdesk

Werk je met deze methode en heb je hulp nodig? Je kunt ons bellen of mailen.

Algemene informatie

Klantenservice

Bestellen, leveren en retourneren.
Antwoorden op je vragen over bestellen

Bestel via uw schoolleverancier

Voor het bestellen van de methode kunt u terecht bij één van de onderstaande schoolleveranciers.
Heutink logo
reinderslogo
derolfgroep